Zoeken van opvolgers (MBO/MBI)

Opvolging is een lastig vraagstuk. Zijn er kandidaten binnen de eigen organisatie of moeten we buiten de organisatie zoeken ? Beschikken die kandidaten over voldoende kennis en ervaring ? Hebben ze de kwaliteiten om als ondernemer successen af te dwingen ? Allemaal vragen waar u zich als ondernemer gedegen op moet voorbereiden. Uiteindelijk wilt u uw succes als ondernemer verder uitgebouwd zien door uw opvolger(s).

Heeft u een kandidaat geselecteerd dan duiken er weer nieuwe vragen op. Hoe gaan we de overdracht in het vat gieten ? Hoe lang duurt de overdrachtsfase ? Draagt u bij in de financiering ? Wat doen we als in de overdachtsfase de overnemende partij de verwachtingen niet waar maakt ?

Voorbereiding is meer dan het halve werk bij een overname. Externe partijen kijken ineens extra kritisch naar uw organisatie en stellen vragen over zaken die voor u al lang vanzelfsprekend zijn. Reden voor u om u tijdig voor te bereiden op die vragen en nu al na te denken over de manier waarop u de waarde van uw onderneming optimaliseert en objectiveert. Naarmate u uw voorbereidingen beter heeft gedaan zal het verkoopproces minder vragen en discussie oproepen. Onze resultants hebben een uitgebreide check list op basis waarvan zij u graag ondersteunen in het voorbereiden van de verkoop van uw onderneming. Klik hier voor contact als u de verkoopwaarde van uw onderneming geoptimaliseerd wil zien.

terug